Vietinės medžiagos panaudojimas mokant žydų tautos kultūros ir paveldo istoriją, holokaustą

Vietinės medžiagos panaudojimas mokant žydų tautos kultūros ir paveldo istoriją, holokaustą

Balandžio 21 d. vyko Biržų ir Pasvalio istorijos mokytojų ilgalaikio seminaro II dalis. Šis seminaras buvo remiamas Biržų žydų kultūros ir istorijos draugijos. Mokytojai dalijosi patirtimi kaip perteikti žydų tautos kultūros palikimą šiuolaikiniams mokiniams, kaip paskatinti domėtis buvusių mūsų kaimynų istorija.

Mokytojas M. Skardžius pateikė informaciją, kaip panaudoti pamokoje kino filmus, kaip juos analizuoti. Buvo pasidalinta Biržų „Saulės“gimnazijos TUC narių surinkta medžiaga apie žydų gyvenimą tarpukaryje, bendravimą su biržiečiais, tragiškas holokausto akimirkas.

Aptarta kokį žydų paveldą mokiniai žino dažniausiai – tai žydų patiekalai. „Pilies skliautų“ savininkė Renata Greviškienė papasakojo, kaip gaminami tikrai žydiški patiekalai, kuo jie skiriasi nuo lietuviškų, kaip ir kada valgomi. Buvo įdomu paskanauti valgių, pagamintų pagal Izrealyje gyvenančios Glendos Levitt, kurios protėviai kilę iš Biržų, receptus.

Virginija Kalninienė, istorijos mokytoja

Close Menu